Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Τι σημαίνει ανεξαρτησία στο πανεπιστήμιο και πως την αντιλαμβανόμαστε εμείς ως Α.ΚΙ.ΔΑ.;

Ανεξαρτησία στο πανεπιστήμιο από τι;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΕΙΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΕΓΑΝΑ.

Ανεξάρτητοι παρόλα αυτά δεν σημαίνει & χωρίς πολιτικό "στίγμα". Αυτό όμως θέλουμε να διαμορφώνεται από τις καθημερινές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και όχι με ταμπέλες & κάστες. Στην Α.ΚΙ.ΔΑ. επιδιώκουμε mέσα από τέτοιες διαδικασίες να διαμορφώσουμε τη δική μας συλλογική άποψη χωρίς να εξυπηρετήσουμε μικροπολιτικά & κομματικά συμφέροντα. Πιστεύουμε ότι η πολιτική πρέπει να γεννιέται μέσα από τα πανεπιστήμια μέσω της σύνθεσης ιδεών & της συμμετοχής & όχι να έρχεται με έτοιμες γραμμές απ’έξω.

Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στη συσπείρωση των συμφοιτητών μας, στη βελτίωση της σχολής, της φοιτητικής ζωής και της λειτουργίας του φοιτητικού κινήματος, αφού θεωρούμε ότι τα προβλήματα και τα δικαιώματα μας δεν έχουν χρώμα, είναι κοινά & έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Με διάλογο δηλαδή και συνεργασία, όπως εμείς οι ίδιοι ως φοιτητές με ελεύθερη, πολιτικοποιημένη και κριτική σκέψη πιστεύουμε.

Από την άλλη, έχουμε δει & έχουμε νιώσει την κατάντια των κομματικών παρατάξεων που ΜΟΝΟ τα συμφέροντα των υβριδικών τους κομμάτων θέλουν να εξυπηρετήσουν, αναζητώντας ψηφοφόρους και μελλοντικά στελέχη για αυτά. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με το καθεστώς της αυτοδυναμίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία σε αντίθεση με το καταστατικό του συλλόγου φοιτητών της σχολής μας υποβαθμίζει συνεχώς το ανώτατο όργανο του συλλόγου φοιτητών της σχολής, τη Γενική Συνέλευση, είναι επιτακτική η ανάγκη δραστηριοποίησης των συμφοιτητών μας για το αυτονόητο δικαίωμα συμμετοχής στις αποφάσεις που αφορούν τόσο τη σχολή και το πανεπιστήμιο, όσο και τους ίδιους. Κι αυτήν την ανάγκη στην Α.ΚΙ.ΔΑ. θέλουμε όχι απλά να την εκφράσουμε, αλλά & να την κάνουμε πράξη. Διεκδικώντας όσα θεωρούμε αυτονόητα με πρώτο απ’ όλα το παρακάτω:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου